STIRI SCRISE

STIRILE RADIO PUNCT ‘LA FIX’

14 AUGUST 2020

Marea Britanie a intrat în recesiune. Economia britanică a scăzut, în perioada aprilie – iunie cu 21%, comparativ cu perioada anterioară, când s-a înregistrat o scădere de doar 2.2%.

Recesiunea este definită ca o scădere a produsului intern brut (PIB) în două trimestre consecutive. Astfel, Marea Britanie a înregistrat o scădere a PIB-ul, în primul trimestru, cu 2.2%, iar in al doilea trimestru scăderea a ajuns la 21%. O astfel de situație nu a mai fost întâlnită în UK de la criza financiară din 2008.

Conform ultimelor raportări, în perioada martie – iunie 2020 au fost disponibilizate 730.000 de persoane, iar criza nu este nici pe departe terminată

Se așteaptă ca economia Marii Britanii să revină la nivelul avut înaintea crizei abia la finalul anului 2021.

Evenimentele din ultimele luni au făcut autoritățile să regândească foarte multe lucruri, inclusiv modul în care ne deplasăm în  orașele britanice.

În șase spații verzi majore din Londra printre care Hyde Park și  Richmond Park din Londra vor fi interzise  vehiculelor începând de sâmbătă, 15 august informează site-ul Time Out.

Modificările vor fi revizuite în cadrul unei consultații oficială în noiembrie și decembrie, care va ține cont de satisfacția vizitatorilor.

O revizuire a modului în care sunt contabilizate decesele cauzate de Coronavirus în Anglia a redus numărul de decese din Marea Britanie cu peste 5.000, la 41.329, a anunțat guvernul. Recalcularea se bazează pe o nouă definiție a cine a murit din cauza Covid.

STIRILE RADIO PUNCT ‘LA SI JUMATATE’

14 AUGUST 2020

Asociația Vehiculelor Electrice din Anglia propune ca vânzările de mașini diesel și pe benzină să fie interzise în 2030, cu 5 ani mai devreme decât planurile Guvernului britanic. Asociația invocă un studiu potrivit căruia 60% dintre britanici cred că acest lucru este o idee bună.

Totodată, britanicii, în proporție de 96% consideră că acest lucru ar avea un impact pozitiv asupra sănătății lor, în timp ce aproape 73% dintre ei au declarat că economia ar avea de câștigat.

Marea Britanie a fost unul dintre primele state europene care a anunțat în 2017 că intenționează să interzică vânzarea de mașini diesel și pe benzină ca măsură pentru reducerea poluării.

Sute de mii de elevi din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord au primit rezultatele la A-level și cele vocaționale, informează BBC.

Aproape 300.000 de adolescenți au

aflat rezultatele la A-level, unii prin e-mail și alții mergând la școală,  pentru prima dată după ce au părăsit sălile de clasă în martie.

Spre deosebire de alți ani, aceste rezultate au fost insa estimate, deoarece examenele au fost anulate de pandemia Covid-19.

Modul în care au fost decise rezultatele au generat însă controverse în rândul profesorilor, care au trebuit sa folosească notele obținute de elevi la exemanele de simulare din timpul anului școlar, acestea desfășurându-se diferit în funcție de școală.

“A existat frustrare profundă în școli cu privire la confuzia cauzată de modificările sistemului de rezultate”, a declarat Geoff Barton, liderul sindicatului directorilor de scoli

Din cauza pandemiei, tradiționalul festival al berii din Bavaria, Oktoberfest, nu se va mai organiza anul acesta. Însă Oktoberfest-ul trăiește într-o altă formă, în alte colțuri de lume.

 Astfel a început oficial, decenii la rând, cea mai mare serbare populară din lume. Până anul acesta când criza coronavirus a pus capăt distracției. Evenimentul a fost anulat. 

Cu peste 6 milioane de vizitatori anual, Oktoberfest-ul este un factor economic extrem de important pentru orașul München, dar și pentru întreaga regiune. De la apariția sa, în 1810, până în prezent, festivalul a fost anulat de 24 de ori – între altele din cauza războaielor sau a epidemiei de holeră. Apoi, timp de 70 de ani, a fost organizat fără întrerupere.

Anul acesta ar fi trebuit să înceapă, ca întotdeauna, în cea de-a doua parte a lunii septembrie. Pe 21 aprilie, însă, premierul landului Bavaria anunțase deja anularea evenimentului.

Hits: 428